Ànega farcida amb clementines

Ingredients per fer Ànega farcida amb clementines

  • 1 ànega d’1,2 kg
  • 10 cl de crema de llet
  • 1 ou
  • 5 cl de vinagre de xerès
  • 1 cs de sucre
  • Sal fina, pebre negre del molí
  • 2 cs d’oli d’oliva verge extra
  • 10 cl de llet
  • 50 gr de molla de pa
  • 12 clementines
  • 200 gr de botifarra crua
  • 2 mandarines confitades
  • 10 cl de Grand Marnier
  • 4 escalunyes

Preparació de l’Ànega farcida amb clementines

  1. Preescalfa el forn termòstat 6 (180 ºC).
  2. Pica les mandarines confitades i posa-les a macerar amb el Grand Marnier en un bol.
  3. Pela 2 escalunyes, talla-les per la meitat i salteja-les en una paella amb una mica d’oli
  4. En un bol gran, col·loca (com si fessis la pilota del caldo o les mandonguilles): la carn de botifarra, l’escalunya que has saltejat, la molla de pa xopada amb la llet i escorreguda, l’ou, la meitat de les clementines confitades tallades i una mica de Grand Marnier de maceració. Salpebra. Barreja bé.
  5. Posa aquest farcit dins de la cavitat ventral de l’ànega. Cus l’obertura amb fil de cuina.
  6. Disposa l’ànega en una safata de forn, suca-la d’oli i salpebra-la. Enforna i deixa coure durant 1 hora, gira l’ànega a la meitat de la cocció. Ves-la regant amb el suquet que desprèn.
  7. Mentrestant, talla 4 clementines per la meitat i fes-ne el suc.
  8. Pela les clementines restants, i talla-les, amb un ganivet ben esmolat, a grills sense la pell.
  9. Posa l’oli restant en una paella. Talla ben menudes les dues escalunyes que queden i salteja-les. Afegeix-hi les clementines que has pelat. Salpebra, aboca el sucre i barreja suaument per recobrir les clementines. Deixa caramel·litzar lleugerament, retira del foc i reserva.
  10. Posa la resta de clementines confitades, el suc de maceració, el vinagre i el suc de clementina a la paella. Barreja i espera que arrenqui el bull.
  11. Mentrestant, posa l’ànega en una safata de servir calenta. Escura bé el suc de la safata del forn on has cuit l’anega i aboca’l a la paella dels sucs i el vinagre. Barreja-ho bé. Afegeix la crema de llet immediatament i deixa-la coure a foc lent fins que quedi una salsa ben emulsionada i suau.
  12. Talla l’ànega, talla el farcit. Disposa les clementines a un costat de la safata i posa la salsa ben calenta en una salsera perquè cadascú se serveixi la que vulgui.
  13. Ja pots servir sense esperar, ja que és millor ben calenta!

Els consells de la Lydia

A falta de fil de cuina per tancar l’obertura de l’ànega farcida, es poden utilitzar escuradents.
Si trobes que la recepta és una mica massa feixuga de carns, pots fer el mateix però sense el farciment de salsitxa. Posant només l’escalunya i la clementina confitada dins de l’ànega, ja que també quedarà deliciosa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s