Carpaccio de carxofes sobre llit de ceba caramel·litzada

Ingredients pel Carpaccio de carxofes sobre llit de ceba caramel·litzada

  • 2 cebes morades bio
  • 4 carxofes bio de mida gran
  • 2cs d’oli d’oliva verge extra ppf
  • sal i pebre
  • 1 llimona bio (suc i pell)
  • 1cp vinagre d’umeboshi

Preparació del Carpaccio de carxofes sobre llit de ceba caramel·litzada

  1. Pela les cebes i talla-les ben fines. Posa-les a coure en una paella amb una cullerada sopera d’oli, sal i pebre. Quan estiguin transparents, afluixa el foc i deixa-les caramel·litzar mentre vas preparant la resta de la recepta. No t’oblidis de remenar de tant en tant!
  2. Renta la llimona, ratlla’n la pell (sense agafar la part blanca) i posa-la en un bol gran. Afegeix el suc de la llimona, el vinagre d’umeboshi i 1 cullerada sopera d’oli.
  3. Barreja-ho bé i reserva-ho per anar-hi posant les carxofes a mesura que les tallis (així no s’oxidaran).
  4. Renta les carxofes, talla la tija, treu les fulles exteriors, escapça la punta de les fulles per treure’n la part dura i  (amb un ganivet molt esmolat) talla-les a llesquetes ben fines. Ves-les posant al bol de la vinagreta tot remenant perquè s’impregnin bé.
  5. Per emplatar, posa un llit de ceba caramel·litzada calenta i al damunt ves col·locant les llesquetes de carxofa amanides amb la vinagreta.

Els consells de la Lydia

Pots fer les carxofes en versió canapè amb un “Nacho” de blat de moro, un parell o tres de llesquetes de carxofa i una mica de ceba per coronar.
Una altra opció és canviar la ceba per porro tallat finíssim, només passat a la paella amb una mica d’oli.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s