Carxofes al vapor amb hummus de llenties corall

Ingredients per fer Carxofes al vapor amb hummus de llenties corall

  • 4 carxofes bio grans
  • sal i pebre
  • 150gr de llenties corall
  • 2 grans d’all
  • 1 llimona escorreguda
  • 2cs de tahin blanc
  • 1 cs d’oli d’oliva verge extra ppf
  • sal

Preparació de les Carxofes al vapor amb hummus de llenties corall

  1. Posa les llenties en un vas per prendre la mesura. Renta les llenties, escorre-les i posa-les en un cassó. Amb el vas que has mesurat les llenties omple dues vegades la mesura  amb aigua i l’aboques al cassó on hi ha les llenties. Encén el fogó al màxim i quan l’aigua arrenqui el bull tapa el cassó i afluixa el fogó al mínim. Deixa coure fins que les llenties hagin absorbit tota l’aigua. Treu del foc i reserva en un plat mentre es refreden.
  2. Renta les carxofes i talla’ls les tiges. Agafa-les pels peus i pica-les sobre el taulell de la cuina per obrir-ne les fulles. Posa-les al paner de la vaporera. Salpebra. Posa l’aigua a la vaporera i quan bulli instal·la el paner amb les carxofes. Tapa i deixa coure 10 minuts.
  3. Posa les llenties al vas batedor. Pela els alls i afegeix-los a les llenties amb el suc de la llimona, l’oli, el tahin i un pessic de sal. Bat tots els ingredients fins que quedi un puré fi.
  4. Emplata una carxofa per cadascú i un petit bol amb hummus en el qual sucaràs les fulles de carxofa.

Els consells de la Lydia

La quantitat d’all i suc de llimona es pot variar en funció del vostre gust.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s