Tarta tatin clàssica amb poma bruna biolord

Una recepta clàssica, que preparada amb poma bruna bio, reviurà les seves lletres de noblesa. Si les pomes comencen a estar una mica pansides, encara millor perquè seran més tendres i més dolces: un resultat diví!

Ingredients per fer Tarta tatin clàssica amb poma bruna biolord

  • 14 pomes Bruna Biolord (o les que et calguin per omplir totalment el motlle)
  • 50gr de mantega salada 
  • 50gr de sucre de canya
  • Pasta sorrenca (sablée) o pasta de full

Preparació de la Tarta tatin clàssica amb poma bruna biolord

1. Renta bé les pomes i talla-les en quarts. Treu les llavors i posa-les en una paella amb la mantega salada. Remena perquè tots els talls de poma s’impregnin de la mantega fosa i es vagin estovant, tot quedant ben sencers.
2. Preescalfa el forn a 180º
3. Posa el sucre al motlle amb una mica d’aigua i fes un caramel, vigilant que no es cremi perquè amargaria. Deixa’l refredar. Col·loca els talls de poma en vertical dins del motlle fins que quedi ben ple. Aboca pel damunt el suquet que hagin fet a la paella.
4. Cobreix les pomes amb la pasta i fes-la baixar entre les pomes i la paret del motlle, com si les volguessis embolicar.
5. Enforna 30 minuts. Treu del forn i deixa refredar una mica abans de desmotllar. Ja la podràs servir tot seguit: sola, acompanyada d’una bola de gelat de vainilla o flamejada amb calvados. De tota manera serà deliciosa i segur que en voldràs un bocinet més!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s