Raviolis casolans de recuit amb alfàbrega

Raviolis com a Itàlia… sí, és possible! La prova amb aquesta recepta explicada pas a pas: des de la pasta fins al farciment.
L’avantatge d’aquesta recepta és que a partir de la pasta es podran preparar raviolis de tot el que es vulgui: el farciment podrà ser de carn, d’espinacs amb recuit, de quatre formatges… Imaginació al poder! Ja sabeu que a la cuina cal ser creatiu i guiar-se pels aliments favorits de temporada.          

Ingredients per fer Raviolis casolans de recuit amb alfàbrega (2 racions)

Per a la pasta:

  • 200 gr sèmola fina de blat dur
  • 2 ous de Casa Ribal de Nagol
  • 1 cs d’oli d’oliva verge extra ppf

Pel farciment:

  • 150 gr de recuit de la formatgeria Casa Raubert
  • 20gr de fulles d’alfàbrega fresca
  • Sal i pebre negre  

Preparació dels Raviolis casolans de recuit amb alfàbrega


1. Barreja i amassa la sèmola amb els ous i l’oli. Fes-ne una bola, la cobreixes amb film i la guardes a la nevera durant 1 hora.
2. Mentrestant, en un bol, aixafa amb una forquilla el recuit amb l’alfàbrega tallada ben fina, la sal i el pebre.
3. Una vegada reposada la pasta, treu-la de la nevera i estira-la tan fina com puguis amb el corró o bé amb la màquina de fer pasta, sobre un pla de treball enfarinat.
4. Talla la pasta que has estirat en quadrats de 4 centímetres amb un ganivet ben esmolat o amb la rodeta de tallar la pizza. Procura que els quadrats siguin els més regulars possibles per poder-los fer encaixar bé.
5. Agafa un quadrat de pasta. Amb el dit moll d’aigua ressegueix les quatre vores. Disposa una culleradeta de farciment de recuit al mig del quadrat. Agafa un altre quadrat de pasta i cobreix el que tens farcit. Prem les vores amb el dit i segella pressionant les puntes amb una forquilla. Repeteix el procés fins que acabis la pasta i el farciment.
6. Mentrestant, hauràs posat a bullir una bona quantitat d’aigua en una olla. Quan l’aigua bulli, sala-la i posa a bullir els raviolis. Quan pugin a la superfície de l’aigua, ja els tindràs cuits. Escorre’ls i ja els pots emplatar. 
7. Amaneix amb una bona salsa de tomata casolana i parmesà ratllat. Buon appetito!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s