Clafoutis de pèsols frescos amb pernil i mató de Casa Raubert

Tal com ho sentiu: un clafoutis salat! Què més deliciós que començar l’àpat amb un llegum de temporada, tendre i dolcet, combinat amb un bon pernil i un dels nostres formatges nacionals? Una mescla que us farà perdre els sentits i no us cansareu de demanar-ne una mica més.

Ingredients per fer Clafoutis de pèsols amb pernil i mató d’ovella

  • 100 gr de pèsols frescos triats
  • 100 gr de tiretes de pernil de Teruel
  • 50 gr de mató de Casa Raubert
  • 10 gr de formatge Empriu de Casa Raubert a les fines herbes 
  • 20 gr de maizena
  • 10 gr de farina d’arròs
  • 200ml de crema d’ametlles per cuinar
  • 2 ous + 1 rovell d’ou de Casa Rival de Nagol
  • Sal i pebre

Preparació de Clafoutis de pèsols amb pernil i mató d’ovella

1.Posa a bullir un cassó amb aigua per coure els pèsols. Quan bulli, aboca-hi els pèsols que ja tens triats i deixa’ls coure 5 minuts. Cola’ls I reserva.

2. Encén  el forn a 180° perquè es vagi escalfant.

3. Mentrestant en un bol barreja el mató amb el formatge a les fines herbes amb els ous i finalment la crema d’ametlles. Quan tot estigui ben barrejat afegeix la farina i la maïzena. Remena-ho tot bé que no faci grumolls. Incorpora les tiretes de pernil i remena bé la barreja per tal que quedin ben repartides. Salpebra amb compte perquè el pernil ja és salat. Finalment aboca els pèsols que tenies reservats i torna a remenar.

4. Suca un motlle rodó de 26cm de diàmetre amb una mica d’oli o mantega i aboca-hi la barreja.
Enforna uns 25 minuts. Comprova la cocció, si veus que ja s’ha compactat  (no ha de quedar eixut) ja el pots treure del forn i passar a taula.

5. Serveix amb una bona amanida que hauràs preparat mentre el clafoutis era al forn.

Bon profit!

Suggeriments de la Lydia per fer Clafoutis de pèsols amb pernil i mató d’ovella

També el pots servir d’acompanyament d’un plat de peix o de carn.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s